Tarieven & vergoedingen

De zorg die Psychologiepraktijk Vera Barczuk biedt valt onder de Generalistische Basis GGZ (BGGZ).

BGGZ

In 2021 worden er minimaal 5 consulten vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Er zijn drie zogenoemde zorgproducten; kort (maximaal 5 sessies), middel (6 tot 8 sessies) en intensief (9 tot 12 sessies). Na de intake bespreken we hoeveel sessies er vermoedelijk nodig zijn. Hierbij is het noodzakelijk dat er sprake is van een psychisch probleem dat onder de verzekerde zorg valt (DSM 5 diagnose).

In 2021 heeft Psychologiepraktijk Vera Barczuk contracten voor de BGGZ met de alle verzekeraars, behalve Menzis en merken (Anderzorg/Hema). Wanneer je verzekerd bent bij een gecontracteerde zorgverzekeraar krijg je de behandeling bij mij vergoed. Ben je verzekerd bij Menzis en wil je toch in behandeling komen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Zie voor overige informatie het document behandeltarieven 2021.

Let op

Geestelijke gezondheidszorg valt wel onder het verplicht eigen risico van € 385. Ook wanneer er slechts een intake plaats vindt, zul je een gedeelte van je eigen risico kwijt zijn. Als er geen sprake is van een psychisch probleem zal ik je terugverwijzen. Het gesprek wordt dan alsnog vergoed, echter je zult wel een gedeelte van je eigen risico kwijt zijn.

Het is ook mogelijk om zonder inmenging van je zorgverzekeraar in behandeling te komen.